Udruga “Sunce” Novi Marof već tradicionalno u našoj knjižnici povodom božićnih blagdana izlaže rukotvorine koje su marljivo i vješto izradili sa svojim korisnicima.

 

Više o udruzi:

Udruga Sunce Novi Marof okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Udruga broji 50 potrebitih članova. Udruga je smještena u Presečnom gdje ima 300 kvadrata opremljenog prostora prilagođenog djeci i osobama s teškoćama.

U udruzi djeluje i klub “Sunčeve zrake”.

Klub “Sunčeve zrake” djeluje od 2006. godine. Aktivnosti u klubu prilagođene su mogućnostima i potrebama korisnika koji žive s obiteljima nakon završene škole i nisu uključeni u nikakve oblike organizirane skrbi. U prostoru udruge oni provode svoje slobodno vrijeme na raznim kreativnim radionicama, druže se, igraju društvene igre, imaju aktivnosti tjelovježbe, izlaze u šetnju, sudjeluju u pripremanju užine i čišćenju prostora, pripremaju se za nastupe kod sestrinskih udruga kao i za nastupe u našem prostoru. Školska djeca uključuju se u aktivnosti prema svojim mogućnostima s obzirom na školske obaveze. U aktivnosti kluba također spadaju i terapija plivanjem koju osiguravaju korisnicima podjelom karata za bazene u Minervi kao i organizacija izleta za korisnike i roditelje.

Klub se financira sredstvima lokalne samouprave, donacijama i vlastitim sredstvima prodajom radova, kolača i organizacijom godišnjeg humanitarnog koncerta.

   

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This