U Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof stigla je informatička oprema koja će biti sastavni dio bibliokombija, čiji se početak vožnje očekuje u travnju iduće godine. Riječ je o cijeloj opremi koja je potrebna za rad pokretne knjižnice – laptop opremljen najnovijim operativnim sustavom, bar kod čitač, termalni pisač te multifunkcionalni printer.

 

Nabavom bibliokombija povećat će se dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Usluga bibliokombija bit će dostupna korisnicima 30 sati tjedno, na 8 stajališta dnevno. Ruta za bibliokombi ići će preko naselja Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, od Remetinca pa kroz Belski dol do Podruta i natrag prema Novom Marofu kroz Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo. Također, kombi će ići i kroz naselja u sastavu Općine Breznički Hum: Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku te natrag do knjižnice u Marofu.

 

Stanice bibliokombija će se pretežito nalaziti u blizini škola, vrtića i društvenih domova, a ponegdje i u blizini autobusnih stajališta.

 

Kako bi se promovirale čitalačke aktivnosti i događanja, u sklopu pokretne knjižnice provodit će se i promotivni programi za djecu i mlade, sve u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“. Trenutno knjižnica provodi radionice za osobe starije životne dobi pod nazivom „Stranice sjećanja“, a uskoro kreću i radionice „Kreativno pisanje“.

 

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This