U Udruzi „Sunce“ iz Novog Marofa, koja okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom, započela je provedba radionica „Vesele stranice“. Radi se o interaktivnim radionicama – čitanju priča i pjesama te glazbenim izvedbama kojima se potiče interakcija sudionika.

S obzirom na kognitivne i komunikacijske poteškoće osoba s posebnim potrebama, izrazito je važno intenzivno raditi na razvijanju njihovih znanja i vještina s naglaskom na kreativnost i razumijevanje te samopouzdanje u interakciji. Izvođači će poticati sudionike na korištenje instrumenata, jednostavnih rekvizita, vlastitog glasa i tijela te pokreta kako bi poput zvučne, žive i pokretne kulise popratili sadržaj koji im se čita.

Radionicama se omogućava veći stupanj integracije osoba s posebnim potrebama u društvo, što dokazano ima pozitivan učinak u njihovoj terapiji i povećava stupanj kvalitete njihovog života.

Radionice „Vesele stranice“ održavaju se utorkom u poslijepodnevnim satima u prostorima Udruge „Sunce“. Prva radionica obuhvaćala je čitanje književnog djela Vladimira Nazora: Bijeli jelen obrađujući ga scenskim tehnikama i uvodeći interaktivne elemente, što služi kao polazišna točka za kreativno angažiranje polaznika.

Svakako pratite događanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof kako biste na vrijeme saznali sve novosti!

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This