Krajem prošloga tjedna upriličeno je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO „Oluja“ na području planinarskog doma na Grebengradu, u sklopu kojeg je sudjelovala i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof predstavivši projekt „Čitanje na kotačima”.
Ovu su manifestaciju zajedno organizirali varaždinska Udruga specijalne jedinice policije „Roda” i Planinarsko društvo „Grebengrad”, a događaju su bili nazočni djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof . Okupljenim su hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te pripadnicima SJP „Roda” predstavili jedinstveni bibliobus kojim ova knjižnica nastoji građanima i žiteljima širega novomarofskog kraja približiti knjigu kao sredstvo učenja i komunikacije među ljudima.

Tako su uz dostojanstveno prisjećanje i odavanje počasti svim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata ravnateljici novomarofske knjižnice Lidiji Zečević na sudjelovanju u ovoj manifestaciji i na zalaganju da knjiga iz bibliobusa obuhvati i populaciju hrvatskih branitelja, zahvalili varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Udruge „Roda” Dražen Vitez i tajnik udruge Ivo Loborec.

Podsjećamo, projekt „Čitanje na kotačima“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliobus će i dalje voziti planiranom i proširenom rutom, kako bi se kniiga što više približila ruralnim područjima na kojima knjiga nije dostupna.

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This