U petak, 1. ožujka 2024. u 19 sati u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” bit će otvorena izložba slika kneginečke autorice i predsjednice LU “Kula” Kneginec Brigite Vitez pod nazivom “Gdje se zemlja spaja s dušom”.
Program će glazbom obogatiti prof. Krunoslav Lajtman, saksofon i ŽVS Zipka Novi Marof.
Izložba će se moći razgledati do 17. ožujka.

O AUTORICI
Brigita Vitez rođena je 1970. godine u Varaždinu. Posljednjih osam godina okreće se prirodi, slikanju, sportu i počinje se likovno educirati. Krajem 2019. godine nailazi na božićnu izložbu Likovne udruge „Kula Kneginec“ te ubrzo postaje njihov član. Od tada posjećuje likovne kolonije diljem Hrvatske, Slovenije i Mađarske uz stručno mentorstvo Josipa Tkalčeca.
Godine 2020. izabrana je za predsjednicu LU „Kula Kneginec“ koju dužnost i danas obnaša. Želeći se usavršavati u slikarstvu, pohađala je dvije godine Školu crtanja i slikanja „Artelje“ u Čakovcu, a prve likovne radove izlaže 2021. godine s kolegicom slikaricom u Galeriji Bicikl-bara u Varaždinu.
Kao predsjednica učlanila je LU „Kula Kneginec“ u Hrvatski sabor kulture, omogućivši i na taj način članovima sudjelovanje na radionicama i natječajima, na kojima udruga svake godine dobiva i po nekoliko priznanja. Godine 2023. i sama je dobitnik Priznanja Hrvatskog sabora kulture te Pohvalnice za izvrsnost animalne izvedbe motiva „Jelen“ u konkurenciji od 312 pristiglih radova.
U istoj godini u novom galerijskom prostoru u Općini Kneginec Gornji održala je svoju prvu samostalnu izložbu „Više od hobija“ na koju je izuzetno ponosna te je posvećuje svom prerano preminulom ocu.
Aktivno sudjeluje na mnogobrojnim likovnim kolonijama diljem Hrvatske (Breznički Hum, Križevci, Zagreb, Krašić, Goričan, Čakovec, Đurđevac, Krbavica, SV. Martin na Muri, Novi Marof, Novigrad Podravski, Popovača … ), Slovenije i Mađarske, od kojih su mnoge humanitarnog karaktera (za oboljele od down sindroma, leukemije, Petar je mali borac…)
Reprodukcije dviju njenih slika objavljene su na naslovnici Varaždinskog književnog zbornika (2020.) i naslovnici zbirke poezije Marijanski kanconijer (2022.) vlč. Josipa Drvoderića povodom 25. godišnjice svećeničke službe.
Posljednjih godina Brigita Vitez uspješno je surađivala u organizaciji dječjih likovnih radionica, u bojanju uskršnjih panoa i jaja, u oslikavanju kišobrana i radionici“ Jesen u vrtiću“ s Dječjim vrtićem „Bubamara“ iz Kneginca. A kroz novi projekat „ Umjetnost je oko nas i u nama“ ova agilna autorica sve više uključuje djecu za rad u prirodi te približuje sugrađanima ljepote umjetnosti, pružajući tako svoj doprinos općem dobru.

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This