Dragi čitatelji, ljeto je savršeno vrijeme za uživanje u knjigama. Kako bismo vam uljepšali vruće dane, knjižnica vam omogućava posebnu ljetnu ponudu: posudite čak 4 naslova odjednom!

Pripremili smo za vas prave književne poslastice, od najnovijih naslova do dobro poznatih starih hitova koje ste možda propustili. Bez obzira na vaš ukus, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe. Iskoristite ovu priliku i obogatite svoje ljeto čitanjem.

Ovom prilikom vas još jednom podsjećamo da od 24. lipnja do 31. kolovoza knjižnica radi prema ljetnom radnom vremenu, a naš bibliobus odlazi na zasluženu ljetnu pauzu.

“S njom nešto ozbiljno nije bilo u redu… Jer iako ni jedna žena ne bi ostala ravnodušna prema muškarcu kakav je Devlin OʼNeill, samo bi budala dopustila da je drži mimo njezine volje i razmišljala o tome kako ga namamiti da je poljubi.”  Nakon smrti njezinih roditelja, tvrdoglava i neustrašiva Virginia Hughes odlučna je u namjeri da spasi plantažu duhana na kojoj je odrasla. Stoga kreće na plovidbu do Engleske kako bi uvjerila svojega strica, grofa od Eastleigha, da joj posudi potreban novac. No, planove joj promrsi zloglasni kapetan Devlin OʼNeill koji zauzima njezin brod i uzima je kao taokinju. OʼNeill, komu je Virginijin stric ubio oca, opsjednut je osvetom i od Eastleigha zahtijeva otkupninu za svoju lijepu zatočenicu. Nakon što ga ona pokuša ustrijeliti i više mu puta pobjeći, Devlin shvaća da mu neće biti lako izaći na kraj s buntovnom Amerikankom. Može li se oduprijeti čaroliji njezina pogleda? Može li u njezinu naručju zaboraviti na mržnju i osvetu?

 

 

 

 

 

Svibanj je 1670. godine. Schongauski brijač Simon Fronwieser putuje sa svojim sedmogodišnjim sinom Peterom u Oberammergau kako bi dječaka upisao u školu koju vodi Simonov stari prijatelj, tamošnji učitelj i crkveni kantor Georg Kaiser. No u trenutku Simonova oproštaja sa sinom, dolazi vijest o strašnom smrtnom slučaju: mladić koji na predstojećim pasionskim igrama igra ulogu Krista nakon probe je pronađen raspet na križu. Budući da u mjestu trenutačno nema brijača, Simon je pozvan da pregleda tijelo, a načelnik mu ponudi da ostane mjesec dana u selu jer upravo hara teška groznica. Simonu to odgovara jer Peter tako neće ostati sam, a intrigira ga i zagonetka koja obavija slučaj raspetog mladića. Naime, žrtva je Dominik Faistenmantel, sin oberammergauskog načelnika. A upravo je njegov otac inzistirao na tome da Dominik dobije tu ulogu. Je li to okrutno ubojstvo osveta zavidnih seljana? Jesu li možda upleteni omraženi nadničari koji već neko vrijeme stanuju u Oberammergauu? Ili je to zapravo Božja kazna za oholost seljana koji pasionske igre žele održati četiri godine prije, protivno starom običaju? Selom vlada strah od novih užasa, ali ni Simon ni Jakob Kuisl, schongauski krvnik, ne vjeruju u seoska praznovjerja pa se bacaju u potragu za krivcem.

 

 

 

 

 

Predstavljamo drugu knjigu novog serijala Avalon Bay svjetski popularne autorice serijala Off-Campus. Nakon godinu dana izbivanja, Genevieve West vraća se u rodni grad na majčin sprovod. Čvrsto je odlučila riješiti se loše reputacije i ne približavati se svojem bivšem dečku Evanu Hartleyju. Njihova prošlost vrvi turbulencijama. I strašću. Vraški snažnom strašću… koju Gen očajnički želi zaboraviti. Međutim, nemoguće je ne naletjeti na Evana u priobalnom gradiću u kojem su nekoć ludovali. A čim opet sretne svog predivnog bivšeg dečka, Gen je odmah jasno da je Evan i dalje buntovan, seksi i neodoljiv. No odlučila se na promjenu. Nema više tulumarenja. Nema više nepromišljenih pogrešaka. Planira privremeno ostati u gradu kako bi pomogla ocu u obiteljskom poslu, ali čim on pronađe zamjenu, ona odlazi. Evan ima drukčije zamisli. Zna da njihova veza može uspjeti, samo još mora uvjeriti Gen u to, čak i ako to znači da i on mora okrenuti novi list u životu. Ali, je li se moguće otarasiti lošeg ugleda? Je li moguće uspješno iskoristiti drugu priliku? Genevieve i Evan uskoro će to saznati.

 

 

 

 

 

 

Sven Popović – jedan od najdarovitijih hrvatskih pisaca mlađe generacije – svojom se trećom knjigom predstavlja u svjetlu u kakvom ga još nismo vidjeli! Odmaknuo se od suvremenosti, posegnuo duboko u bajkovite predjele vlastite mašte i napisao sjajni, punokrvni fantasy! U romanu Mali i Levijatan plovit ćemo morima zajedno s glavnim likovima: neobuzdanim Iglom, bistrom Strijelom i Malim, neobičnim mladićem kojem se silno žuri odrasti. Njihove uzbudljive pustolovine zbivaju se u pomno izgrađenom svijetu u kojem na nebu sjaje dva mjeseca, a sve vodi ka popularnom Festivalu tkanja. Ondje će se otpetljati klupka brojnih priča iz kojih će likovi romana, ali i njegovi čitatelji doznati štošta o svijetu koji ih okružuje. Ovo je roman s kakvim se ne susreće često, roman – događaj! Svojom će maštovitošću i toplinom razgaliti srce i najtvrđeg cinika, oduševit će mlađu publiku, a zreliji čitatelji će uživati u slojevitim metaforama kroz koje autor progovara o važnim pitanjima današnjice.

 

 

 

 

  Dobitnik nagrade Nebula koji otkriva izvanredne koncepte budućnosti i zastrašujuće moguće scenarije… Godina je 2312. Znanstveni i tehnološki napredak otvorio je vrata jednoj iznimnoj budućnosti. Zemlja više nije jedini dom čovječanstvu; novi životni prostori kreirani su u Sunčevom sustavu na mjesecima, planetima i prostranstvima između njih. Te iste godine jedan slijed događaja natjerat će čovječanstvo da se suoči sa svojom prošlošću, sadašnjošću, ali i budućnošću… Prvi se dogodio na Merkuru; uništen je grad Terminator i sam tehnološko čudo do tada neviđenih razmjera. Swan Er Hong taj je događaj promijenio život. Prije je dizajnirala svjetove, no sada će biti uvučena u zavjeru koja može rezultirati njihovim uništenjem.

 

 

 

 

 

 

Cesare ima sedamdeset sedam godina, čangrizav je, ne voli ljude, žena mu je umrla, a dvoje odrasle djece ide mu na živce. U međuvremenu je shvatio da je starost sjajna stvar – jer više apsolutno ništa ne mora. Posvetio se čistom, nepatvorenom, sebičnom uživanju u životu – a u tome mu pomažu ostarjela prostitutka Rossana, još stariji i nemoćniji prijatelj Marino te luckasta susjeda, mačkoljupka Elena. No kada mu na vrata pokuca mlada žena koju muž zlostavlja, egoistični će Cesare osjetiti potrebu da nekomu pomogne. Njegova životna maksima „bolje da se ne miješam“ pada u vodu – i tako započinje jedno nevjerojatno prijateljstvo… Lorenzo Marone svojim je Sitnicama koje život znače napisao zabavan, pitak i pametan roman, majstorski balansirajući smijehom na rubu suza. Jer pred vama je urnebesno duhovit vodič kroz prednosti i mane starenja, tople napuljske ulice, smiješne i neuzvraćene ljubavi. Pred vama je priča o propuštenim prilikama i zaboravljenim darovima života, o humanosti, o pokušajima da budemo sretni. I najvažnije: pred vama je inspirativno štivo o tome kako nikad nije kasno – ni za što.

 

 

 

 

 

 

Eva nikad nije htjela biti majka, a sigurno ne majka dječaka koji je hladnokrvno ubio devetero ljudi uoči svoga šesnaestog rođendana. Dvije godine poslije, Eva se suočava s ruševinama svoga života – sa svojim brakom, karijerom, majčinstvom i Kevinovim brutalnim pohodom. U nizu pisama suprugu otkriva svoju bol, strepnje te sumnje da je i sama odigrala ključnu ulogu u Kevinovu neoprostivu zločinu. U zastrašujuće pronicljivom i briljantno napisanom romanu koji problematizira suvremeno majčinstvo, obitelj, društvo i sve ono što u američkoj kulturi stvara djecu ubojice, autorica čitatelja vješto vodi između krivnje i empatije, odmazde i oprosta. Ovaj veliki svjetski hit ujedno je ekraniziran s Tildom Swinton u glavnoj ulozi. Roman Moramo razgovarati o Kevinu lansirao je Shriver u sam vrh svjetske književnosti. Dobitnik je nekih od najvažnijih književnih nagrada, a nedugo nakon objavljivanja, po njemu je snimljen i istoimeni kinohit.             Vidimo se u knjižnici!

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This