U ponedjeljak, 3. srpnja bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof započeo je vožnju po svojoj tjednoj ruti. Tako je 30 sati tjedno, na 8 stajališta dnevno (izuzev petka – 9 stajališta) kombi dostupan mještanima izoliranih područja s Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum.

U bibliobusu su korisnicima na raspolaganju simpatična knjižničarka Katja te njezin iskusni vozač Stjepan.

Bibliokombijem će se povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama, a nabavljen je u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ruta od ponedjeljka do četvrtka ide kroz područja Grada Novog Marofa – naselja Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, od Remetinca pa kroz Belski dol do Podruta i natrag prema Novom Marofu kroz Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo.

Petkom kombi ide kroz naselja u sastavu Općine Breznički Hum: Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku te natrag do knjižnice u Marofu.

Stanice bibliokombija se pretežito nalaze u blizini škola, vrtića i društvenih domova, a ponegdje i u blizini autobusnih stajališta.

Za sve detalje te satnici vožnje pokretne knjižnice zainteresirani se mogu informirati na službenim stranicama knjižnice, pultu knjižnice i webu projekta citanjenakotacima.com

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This