Ovih je dana mnogobrojnim aktivnostima obilježena 10. obljetnica pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Jednu od aktivnosti u sklopu nacionalnog programa obilježavanja ove obljetnice upriličila je Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organiziravši događanje “Knjiga do kućnog praga” u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.

Gost ovog događanja održanog u subotu prijepodne u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu bio je poznati varaždinski putopisac Damir Vujnovac koji je kroz zanimljivo predavanje i radionicu za djecu predstavio najznačajnije europske gradove te njihove specifičnosti. Kako je tema dana članstvo u Europskoj uniji, g. Vujnovac odgovarao je prisutnima na brojna pitanja o članstvu Hrvatske u EU.

Osim toga, zaposlenici knjižnice predstavili su svoj novi bibliobus koji s vožnjom kreće 3. srpnja te upisivali nove članove u pokretnu knjižnicu. Zainteresiranim stanovnicima pružane su sve informacije o aktivnostima i vožnji pokretne knjižnice te njenim stajalištima i vremenu vožnje.

Pokretna knjižnica nabavljena je u sklopu projekta “Čitanje na kotačima” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This