Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof već mjesecima aktivno provodi projekt zvučnog naziva „Čitanje na kotačima” koji će dolazećih godina temeljito obnoviti čitateljsku publiku implementirajući tako novu metodu približavanja knjige čitatelju.

U sklopu toga, u petak 14. srpnja provedeno je jednodnevno događanje u sklopu javne kampanje s ciljem promocije čitanja između djece i mladih. Događanje naziva „Čitanje po zanimanjima“ održano je u 4 vrtića s područja Novog Marofa i Brezničkog Huma.

Događaj je održan kao tura kroz naselja s bibliokombijem novomarofske knjižnice i vatrogasnim vozilom DVD-a Šćepanje. Djeci u vrtićima predstavljen je bibliobus te knjižna građa za najmlađe uz čitanje interaktivne slikovnice s temom vatrogastva. Nakon prezentiranja bibliobusa i slikovnice, djeci su se predstavili volonteri DVD-a Šćepanje te pokazali sve alate koje koriste u gašenju požara.

Vrtići koji su sudjelovali su DV „Bambi“ iz Novog Marofa, DV „Sretna djeca“ iz Grane, DV „Anđeo“ iz Oštrica te „Zagonetna šuma“ iz Šćepanja.

Knjižnica ovim putem zahvaljuje svima na sudjelovanju u ovome događanju.

 

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This