Predstavnici Međunarodne agencije za razvoj 17. kolovoza su posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof te razgledali bibliobus koji je nabavljen u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“.

Upravo je Međunarodna agencija za razvoj (MARA) jedna od bitnih aktera u nastajanju i provođenju ovoga projekta čiji su zaposlenici svojom stručnom ekspertizom sudjelovali u nabavi bibliobusa te popratne opreme koja se koristila za provedbu radionica i opremanje kombija.

Sastanak je protekao u prijateljskom okruženju te razmjenjivanju iskustava o provedbi projekta te drugih mogućnosti za buduću suradnju.

Podsjećamo, projekt „Čitanje na kotačima“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. U sklopu projekta nabavljen je kombi koji je prenamijenjen u pokretnu knjižnicu te su održane brojne radionice za djecu i odrasle.

Kako se ljeto bliži kraju, tako i sam projekt „Čitanje na kotačima“ uskoro završava. Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliobus će i dalje voziti planiranom i proširenom rutom, kako bi se knjiga što više približila ruralnim područjima na kojima knjiga nije dostupna. Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof poziva sve zainteresirane da prate novosti o stajalištima te promjeni rute bibliobusa, posebice na službenoj stranici projekta Čitanje na kotačima te Facebook stranici knjižnice.

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This