Suradnici na provedbi projekta “Čitanje na kotačima” posjetili su tvrtku AS Domžale gdje se nadograđuje kombi koji će postati prvi bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

 

Prisutni su razgledali vozilo te napredak njegove nadogradnje. Kombi je opremljen policama za knjige, klupicama za pohranu i ormarićima te pultom koji se može podići i poslužiti kao prolaz knjižničaru. Kombi će biti oslikan na prepoznatljiv način te opremljen vanjskim razglasom kojim će se označavati dolazak bibliobusa na stajalište.

 

Da podsjetimo, Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof dobitnik je bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Čitanje na kotačima“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.756,59 eura, a financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 232.693,10 eura, dok će ostatak iznosa od 41.063,49 eura biti podmiren iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Bibliokombijem će se povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Nabava novoga kombi vozila koštat će 98.978 eura. Nakon završetka projekta 16. rujna 2023. godine, bibliobusna služba će i dalje biti dostupna na navedenom području. Početak vožnje bibliokombija očekuje se u travnju.

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This