Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof dobitnik je bespovratnih sredstava za provedbu projekta “Čitanje na kotačima”. Projekt traje do listopada 2023. godine, u sklopu kojeg će biti organizirane razne radionice za naše korisnike. Partneri u projektu su Grad Novi Marof te Općina Breznički Hum.

Projektom nastojimo povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa za osobe koje žive u izoliranim područjima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Također, projektom se promoviraju čitalačke aktivnosti kao bitna stavka u osobnom razvoju pojedinca. Raznim promotivnim aktivnostima i radionicama potičemo društvenu integraciju i razmjenu iskustva unutar lokalnog stanovništva.

U sklopu projekta nabavit će se pokretna knjižnica (bibliokombi). Početak vožnje predviđen je za rujan 2022. godine, a uz redovitu posudbu knjige, bibliokombi će na stajalištima organizirati i razne promotivne aktivnosti.

U nastavku nabrajamo najznačajnije radionice:

“Stranice sjećanja” – 64 interaktivnih radionica čitanja

“Vesele stranice” – 16 interaktivnih radionica za poticanje čitalačkih kompetencija

“Kreativno pisanje” i “Čitanjem do zdravlja” – 40 interaktivnih radionica

“Istraži knjižnicu” – interaktivna aktivnost za mlade u vidu igre, potrage uz pomoć postavljanja tragova u prostoru knjižnice

“Vršnjačka promocija knjige” i “Čitanje po zanimanjima” – aktivnosti za djecu i mlade u sklopu rada pokretne knjižnice

Ciljne skupine za radionice su osobe starije od 54 godine, osobe s invaliditetom, nezaposleni te djeca i mladi. Sudjelovanje nije isključivo namijenjeno ovim skupinama. U aktivnosti se mogu uključiti i drugi zainteresirani stanovnici.

Za potrebe projekta provodit će se velika studija o čitalačkim interesima i teritorijalnoj pokrivenosti na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Uskoro će se u tu svrhu objaviti anketno istraživanje te molimo sve stanovnike navedenih područja da se na isto odazovu kako bi provoditelji projekta dobili što realniju sliku trenutnih čitalačkih navika i interesa.

Detaljne informacije o projektu možete naći na sljedećoj poveznici: https://www.gknm.hr/nasi-programi/citanje-na-kotacima/

U slučaju da imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite na e-mail adresu citanjenakotacima@gmail.com

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Za više o EU fondovima doznajte na www.esf.hr  i  strukturnifondovi.hr

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This