Bibliobus novomarofske knjižnice puni se knjigama te uskoro kreće u svoju prvu vožnju! Povodom navedenog, 20. lipnja održan je sastanak projektnog tima „Čitanje na kotačima“ kako bi se definirali posljednji koraci u uspostavljanju bibliobusne službe.

Sastanku su prisustvovali voditeljica projekta Lidija Zečević, administratorica Jasmina Bočkaj, koordinator projekta iz Općine Breznički Hum Ivica Mateković, koordinatorica iz Grada Novog Marofa Ivana Horvat Dačnik te načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Sudionici sastanka dogovorili su službeni datum početka vožnje bibliokombija – 3. srpnja. U tjednu prije toga krenut će se u isprobavanje svih ruta i stajališta. Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof, koja je nositelj projekta, unaprijed će odraditi sve promotivne aktivnosti za upoznavanje novomarofske publike s novom uslugom koju pruža.

U sklopu promocije bibliobusa, bit će održane radioemisije i nagradna igra s prigodnim poklonima.

Podsjećamo, bibliokombi je nabaljen u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.756,59 EUR, od čega su osigurana bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 232.693,10 EUR te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 41.063,49 EUR. Projekt službeno završava u rujnu, a bibliobusna služba ostat će aktivna i nakon završetka provođenja projekta.

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This