Suradnici na provedbi projekta “Čitanje na kotačima” posjetili su tvrtku AUTOBUS d.o.o., ovlaštenog zastupnika IVECO BUSA, s kojim je nedavno sklopljen ugovor za nabavu kombi vozila koje će se prenamijeniti u pokretnu knjižnicu.

Prisutni su imali priliku razgledati već jedno gotovo vozilo koje je veoma slično onome koje će biti isporučeno novomarofskoj knjižnici.

Kombi je trenutno na uređenju kod nadograditelja, a bit će opremljen policama za knjige, tabureima i kutijama za pohranu. Knjižničar će imati svoj vlastiti pult za posudbu s okretnom stolicom.

Nabava novoga kombi vozila koštat će 745 tisuća kuna. Kombi će biti oslikan na prepoznatljiv način te opremljen vanjskim razglasom kojim će se označavati dolazak bibliobusa na stajalište.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.062.619,02 kuna a financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.753.226,17 kn, dok će ostatak iznosa od 309.392,85 kn biti podmiren iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Novomarofska knjižnica jedna je od 12 knjižnica koje su dobile bespovratna sredstva za provedbu projekata u sklopu poziva „Čitanjem do uključivog društva“. Projekt traje do 16. rujna 2023. godine, dok će bibliobusna služba biti dostupna i nakon završetka projekta.

 

Nove aktualnosti

Pin It on Pinterest

Share This